belic Creative Commons License 2006.04.01 0 0 10270
Hello!

Szerintem kevered a dolgokat !
Anno mikor még három "harcos" és lakott repterünk volt akkor tudtommal mindegyiken volt készűltségi géppár.
Most mikor a rendszerben tizennéhány 29-sünk van, és ezeknek is csak tört része üzemképs. Hát szóval akkor a 2 db készültségi gépünk szerintem eléri, de lehet, és sajnos meg is haladhatja a Horvát 40 %-os "hasznos" arányt.


Felreertettel.
Magyarorszag (nagytobbsegeben a Magyar Nepkoztarsasag) kifizetett kb 110 vadaszgepet (termeszetesen nem csak vadaszgepet, hanem az ezekhez szukseges fegyverzetet, javitouzemeket stb. is); ezeknek nem jart le teljesen az uzemidejuk. Felepitett sok repuloteret.
A 90-es evek masodik feleben es most ennek a beruhazasnak az a kovetkezmenye, hogy keszultseget ad 2+1 vadaszgep.
Ezt barhogyan is szamolom, NEM 40 %.
Persze szamolhatnak ugy, hogy csak az epp keszultseget ado gepek szamahoz viszonyitunk, es boldogan mondjuk: 100 %, vagy csak az epp keszultsegi szolgalatot ado pilotak szamahoz viszonyitjuk a keszultsegi gepek szamat, es akkor meg Sztahanov is elbujdosik szegyeneben, hiszen hol van o a magyar legiero 150%-os hadrafoghatosagatol; csak en nem szeretnek igy szamolni.

Termeszetesen azt ertem, hogy ennek a 110 vadaszgepnek a megvasarlasa nem biztos, hogy jo uzlet volt, es egy rossz beruhazast nem kell mindenaron folytatni. Realisabb lenne, ha nem azokat a gepeket neznenk, amikkel a szomszedaink elegedettek (a 110-es szamban MIG-21-esnel regebbi gep nincs), hanem csak azt, ami a Magyar Koztarsasag beruhazasa volt. Ez 3 repuloszazad (SZU-22-esek nagyjavitasa, es MIG-29-esek vasarlasa), vagyis igy nezve mar tenyleg sokkal jobb a helyzet, hiszen a kb 40 gepbol "hasznos" 3 db, vagyis 7 %.

Es ez nem csak penzen mulik, pl. Szlovenia boldogan fizetett volna egy halom penzt azert, hogy ellassuk a legvedelmuket. A taszari repuloter tokeletes allapotban van, egyszeruen uzemidohosszabitatni kellet volna meg pl. 6 MIG-29-es gepet, ezek kozul 3-at folyamatosan lent tartani Taszaron (a masik 3 ekozben lehetne javitason). Semmibe sem kerult volna (hiszen a szlovenek fizetik), es akkor most ketszer annyi "hasznos" gepunk lenne.

Bel
Előzmény: Kuruc71 (10264)