Hamburger2 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 10143
Szervusz!

Én, mint gyakorló "szakember" még mindig az emberi tényezőt tartom fontosabbnak a technikával szemben, noha ez utóbbi is nagyon fontos. A kettőnek egymással egyensúlyban kell lennie! Nem elég a technikáról beszélni!

A Wiesel kimondottan fegyverhordozó és a légideszant csapatok igényeinek megfelelően alakították ki. Az esetek nagy részében a Bundeswehren belül még mindig ezen a területen használják őket, függetlenül attól, hogy éppen melyik specifikációjáról van szó. Önálló, támadó jelleggel használni nem érdemes, mert arra alkalmatlan. Sem a páncélvédettsége, sem a magával szállított lőszer mennyisége nem teszi erre alkalmassá. Kimondottan rövid idejű, légideszant műveletekre (ahol korlátozott időn belül várható az utánpótlás és erősítés beérkezése!) és esetleg vadászharcra (védelem!) fejlesztették ki. Én is nagyon kedvelem, de talán éppen a túlzott specifikációja maitt nem igazán terjedt el a nemzetközi fegyverpiacon.

Más, csak a pontosság kedvéért: (talán nem is Te írtad!) : A fegyvereket csak 20 mm felett szokták ágyúnak, gépágyúnak nevezni. Addig géppuska, puska, stb.

A német Gepárd (román vonatkozásban került említésre) nincs rakétákkal felszerelve (azóta modernizálták volna??). Lehet, hogy inkább a Roland-ra gondolt, aki említette?

Üdv: Hamburger
Előzmény: Bodori-San (10096)