onyega Creative Commons License 2006.03.24 0 0 10070

Mia a bajotok a traktorral? Vontató eszköz az is. Nem? Én inkább azt vizsgálnám meg, hogy az ember (a "katona"), aki kezeli, kényelmesen és biztonságosan dolgozik-e benne. Tapasztalatom az, hogy ez a kérdés már nagyon régéen nem merül fel senkiben. Mindent felemésztett a pénztelenség! (Nem igaz, pénz mindíg volt, csak nem jó lett elköltve!)

 

Vízálló már a katonabakancs? Van már szezonális ruházatunk? Hány tisztítást bír ki a gyakorló ruházat alapvető tulajdonságai - levegőáteresztő, vízlepergető, szín- és mérettartó,  stb. - elvesztése nélkül? Van már megfelelő tábori pihentető felszerelésünk? Érti már a szakaszparancsnok a századparancsnokot? (Vagy még mindíg a saját mobiljukat használják?) - Csak az egyszerűbbek.

 

A bonyolúltabbak. Még mindíg 60 (harcoló) - 20 (harcbiztosító) - 17 (vezetés) - 3 (kiszolgáló) az arány? (A sajtót figyelve: a vezetés aránya jelentősen nőhetett!) Megoldott a hadkiegészítés? (Meddig?? És a   technika vonatkozásában?) Van még használható (és bevethető) fegyverünk? Vannak még (már) tartalékaink?

 

Az hiszem, ezek megoldása sokkal bonyolultabb a traktor - szerintem a célnak tökéletesen megfelelő - reptéri alkalmazásánál.