belic Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9981
Hello Cifu!

Nagyjabol egyetertek, amivel nem:
1 feltöltött gépesített gyalogos zászlóalj (BMP-3 vagy német Puma)
3 feltöltött könnyű gyalogos zászlóalj (egy ideig BTR-80, de aztán gyorsan lecserélni mondjuk Boxer MRAV-ra vagy Patria AMV-re)


Most van 5+1 konnyu zaszloaljunk, abbol a letszambol semmikeppen sem engednek. Tehat en inkabb 3 gepesitet lovesz zaszloalj BMP-1-gyel (egyik a tatai nehezezred resze, es 1+1 Debrecenben/Hodmezovasarhelyen, a konnyudandarban), 2 konnyu lovesz zaszloalj BTR-80A-val (1+1 Debrecenben/Hodmezovasarhelyen, a konnyudandarban), 1 konnyu vegyes zaszloalj reszben BTR-80A-val (Szolnok).

Jó lenne legalább egy zászlóaljnyi SF egység, különálló tevékenységre, a légideszantosok alapján.

Egy zaszloalj rengeteg. Szerintem inkabb egy kisebb szakasz. SF eronek mindenkeppen kell egy "bazis" amibol lehet valogatni, ez a szolnoki melysegi felderito zaszloalj lenne (es kisebb mertekben az egri felderito zaszloalj). Brunei-ben az SF erok minden csoportjaban volt tolmacs, szanitec (kisebb muteteket onalloan elvegzett), mesterlovesz, robbantasi szakerto, radios, geppuskas, muszaki (epito) katona, parancsnok (aki egy szazadnyi erot el tudott vezetni), kikepzobol annyi, akik egy szazadot ki tudtak kepezni. Szerinted hany fo volt egy ilyen csoport, hogy ezeknek a feladatoknak meg tudjanak felelni? A valasz: 4. Komolyan azt hiszed, hogy ennek a mondjuk 50-szereset ossze lehetne itthon szedni?

Bel

Előzmény: Cifu (9957)