G. Bear Creative Commons License 2006.03.23 0 0 6801

 

Üdv Mindenkinek!

 

Nem szeretném tovább folytatni a szavakon való lovagolást, eddig azt hittem elég értelmesen leírtam, hogy bár észrevételt kértem, miért mégis a segítséget köszöntem meg. Arról nem beszélve, hogy egy "udvariassági formulát" középpontba állítani és ezzel fémjelezni egy teljesen más tartalmú felvetést, nem biztos, hogy sportszerű.

 

Az is érthető és elfogadható, hogy vannak, akik szerint nem volt jó gondolat itt felhozni ezt a témát, bár azt nem írta még meg senki, hogy mi kárt okozhat. Hogy lehet-e hasznos, nos nem tudom, majd kiderül. Akinek nem tetszik, egyértelműen szeretné nevetségessé tenni ezt az egészet, ezzel "rávenni" mindenkit, hogy ne írjon. Ám legyen, bár talán ettől sem lesz jobb semmi... Vagy épp ez lenne a háttérben? Ezt nem hinném...

 

A Menetrendfüggelék nagyrészt valóban műszaki táblázatokból áll, amikor az "ötletbörzét" elindítottam(tuk), egy percig nem álmodtam(tunk) arról, hogy bárkinek eszébe jut majd például azt észrevételként beírni, hogy mondjuk az űrszelvény ne 4 méter széles legyen, hanem 4023 mm, vagy Cinkota-Csömör ne az V. terhelési szakaszba essen, hanem a VIII.-ba. Örülök, hogy vannak olyan szakemberek, akik ezt a hiányosságot pótolták, és így ilyesmire talán már nem érkezik javaslat. Eddig pedig megúsztuk, nyilván nem azért, mert aki írt (volna) bármit, az ért hozzá annyira, hogy ebben meg se kérdőjelezze a műszak rendelkezésre álló adatait... Sajnálom, ha az a bűnöm, hogy többre tartottam az itt megjelenő kollégákat, mint a mértékadó vélemények szerint kellett volna. Azt az aprócska tényt most nem forszíroznám különösebben, hogy vannak az MRF-ben is forgalmi témák, meg hogy az E1-ről is szó volt. Nyilván véletlen az is, hogy bár az MRF a kiadás óta módosítva is volt, a műszaki részében is vannak és maradtak (valószínűleg nyomda-) hibák.

 

Ezzel senkit nem óhajtok bírálni, pontosan tudom, hogy nem egyszerű feladat volt elkészíteni az utasításrendszert, és nem is lehet úgy, hogy mindenkinek jó legyen, de még úgy sem, hogy ne legyenek benne ellentmondásos(nak tűnő) szabályok. Azt hittem eddig, hogy ha most módosítani kell, itt az alkalom a korrigálásokra is.

 

Egyébként mindenkit megnyugtathatok, hogy egy igen kis pont vagyok ebben a dologban, mindössze az előkészítésében működöm közre, s alapvetően elismert szakemberek készítik az anyagot, a döntésben pedig végképp nem lesz szavam. Bár mindig is törekedtem arra, hogy a munkám gyakorlatias legyen és ne íróasztalszagú, tisztában vagyok azzal is, hogy Nagyképtelennek valószínűleg teljesen igaza van, 26 év alatt nem lehet elegendő tapasztalatot gyűjteni a vasúton, vagy legalábbis nekem nem sikerült, de igyekszem. Mindössze ez lehet az oka annak is, hogy (még) benne vagyok a csapatban, mert így van alkalmam tanulni, tanulni, tanulni...

 

Aki pedig küldött, vagy küldeni fog az eredeti és sokkal fontosabb témához észrevételt, annak továbbra is nagyon köszönöm a fáradozását.