Kele64pisti Creative Commons License 2006.03.22 0 0 9969
Egyszerüen nem lehet mindenre pénzt költeni. Meg kéne érteni. Amit probléma hogy hagyták lerohadni a sereget.
AWACS nem kell külön, eztért csatlakoztunk az NATO AWACS erőkhöz. Még Szenes idején kezdődtek a tárgyalások. Most néhány hete aláírták.
A fenyegetettségről már régeggen irtam. Elég volna jelenlegi erőnk, némi kiegészítéssel. A Tatai könnyülövész marhaság helyett, egy komplett nehézdandár kellett volna a tatán, konfliktushelyzetre. Ingegrálva bele a T-72 özhlaj, nem kidobva a gvozgyikákat, (a D-20 marhaság helyette). Talán 1 ütegnyi MLRS. Légvédelmi alegységek stingerrel, vagy igla-val.
A légrak egységeket, esetleg megerősíteni patriotokkal (szerette volna a NATO amugy is előretolni a légvédelmet)...
Hozzáteszem, hogy alegység szintig a lövészek mellé megfelelő tüz és harctámogató szervezet kiépítése. Ez utóbbi nemcsak pénz kérdés, hanem doktrina és szervezeti felépítés változtatás. Ezt tették a lengyelek is. Mellesleg érdekesség, hogy a harci kopterek szerepe visszaesett, mivel az MLRS néhány perc alatt kb. 30-40km-ig megfelelő tűzcsapást képes elvégezni, ha megfelelő felderitő erők (UAV, illetve mélységben lévő tüz. megfigyelők lézeres célmegjelölést végeznek..
A békefenntartásra elég a jelenlegi szervezet.
Lehet sirni a nehéztechnika felszámolásán, de fél éve végeztem már egy hosszú levélben számítást. Egyetlen hk ho. a megfelelő supporttal, mennyi ember, technika és mennyibe kerülne fenntartása egy évig. Nekünk nincs ennyire pénzt. Talán ennyi hivatásos katona se lenne. Az 1990-es években több hk-nk volt mint a franciáknak.
A fegyvernem magját kéne megtartani. Erre elég lenne egy nehézdandár. szövetségi rendszerben vagyunk..
Nos ennek az elképzelésnek amit leírtam se hire se hamva. Lehetnek persze teoriák.




Előzmény: Cifu (9957)