Kele64pisti Creative Commons License 2006.03.22 0 0 9952
""Az elfüstölt kerozinszázköbméterek és csinos pilóták mögött ott van a felszámolt szárazföldi haderő harckocsicsapatostul, hiradóstúl, tüzéresül, javítószervezetestül, csapaptlégvédelmestül stb. stb......"""

Ez nagyon buta és durva szöveg.

Akik szakmailag is ott vannak a topon, azok szerint is kb 40 multirole gép rendszerbe állásával lehetne az Alkotmányban és a nemzetközi szerződésekban aláírtak alapján végrehajtani a légierő feladatait. Ebben nincs benne a gyakorló és szállító kapacítás.
Ennek az erőnek 2-3 repülőtéren kérne települnie.
Ennek ellenére a marad egy 12+2-es repülőszzadunk, valamint egy 5 gépes szállítógép alakulatunk, ami ha a gépek üzemideje lejár akkor vége. Utána szállítókapacitást veszünk a NATO-tól gépek helyett.. A 12 csatakopter semmire sem elég, de ha ezeknek is lejár az üzemidejük akkora még tervek sincsenek, szintugy a 15 szálltókopter pótlására amelyek - a szálltógépekkel együtt - még pénzt is hozhatnának a légierőnek. (nyitott égbolt stb).

A szárazföldi haderő légi támogatás nélkül semmire nem képes, ez a modern háborukban bebizonyodott, kivéve a jelenlegi irak/afgán gerillaharc. De ott is állandó felderitő és csapásmérő légitámogatás kell. Lehetőség szerin UAV-okkalal..

Kele

Lehetne még orákig irni, de most ennyi elég.

Előzmény: Éhesló (9947)