Icamama Creative Commons License 2006.03.22 0 0 1

Nagyon megértem a problémádat, mert folyóparti városban lakom, ennek folytán időnként szinte felhőkben jön a szúnyograj. Kitérni sem tudsz előlük, csak ha bemenekülsz a lakásba.

 

A szúnyogirtás elsőszámú ellenzői a környezetvédők, mert azt mondják, hogy kell a szúnyog, hiszen azzal táplálkoznak a békák meg a parti fecskék. Na, én ezeket a környezetvédőket kiültetném meztelenül egy szép nyári estén a Tiszapartra, hogy élvezzék a szúnyogcsípéseket.

 

Gyertyával meg egyébbel szerintem nem lehet ellenük védekezni. Az egyetlen hatékony módszer a repülőgépes vegyszeres irtás. Ehhez azonban nem elég az, ha egyetlen város irtja a szúnyogot, mert azok képesek átrepülni egyik helységből a másikba. Hatása akkor van az egésznek, ha a környék települései összefognak, és nagy területen elvégzik az irtást.

 

Ezen a ponton aztán rögtön felmerül, hogy nincs az önkormányzatnak pénze az irtásra. Kollégáimmal már gondolkodtunk azon, hogy mivel mindenki vesz valamilyen szúnyogirtó szert otthonra, ha ennek az árát összedobnánk, lehet, hogy összejönne belőle egy hatékony vegyszeres repülőgépes irtás költsége.

 

Higgyétek el, én szeretem a parti fecskéket, szomorú lennék, ha kipusztulnának, de azért annyira önző is vagyok, hogy inkább a saját és gyermekeim érdekeit nézném. A környezetemet egyébként én is védem, ahol tudom, szeretném, ha sok környezetvédő ember lenne, de nem szeretem az elvakult környezetvédőket.

 

Lakáson belül hatékony az elektromos riasztó, én is használom, de a teraszon már nem tud hatékony lenni. Én is örülnék, ha lenne szúnyogriasztó növény vagy egyéb.

Előzmény: Géppityu1 (-)