-River Island- Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1046

Az embereknek általában van egy olyan elképzelésük, hogy idegenben a Honfitársak segítenek.

 

Én azt írtam, hogy keresztbe tesznek, nem azt, hogy nem segítenek. Elég sok konkrét példát tudok erre, gondolom te is. De nem kell messzire menni, nézz körül a különböző fórumokon, topikokban, milyen a hangnem a kintiek és az utazni szándékozó otthoniak között, milyen reakciók érkeznek azoktól, akiktől csupán pár dolgot szeretnének megtudni az érdeklődők.

Külföldön továbbra is magyar vagy (legalábbis egy ideig biztos), és természetesnek kellene lennie, hogy egy sajátos közösség tagja vagy, akiket összeköt két olyan apróság, mint a nyelv és az anyaország, olyan bonyolultabb és kevésbé egyértelmű dolgot nem is említve, mint pl. a kultúra, viselkedés, hagyományok, stb. Ez a világ minden részén természetes, egyedül nálunk politikai kérdés.

 

OttHon sem segítenek. (ott is inkább keresztbe tesznek, ha segítenének, sokan nem lennének itt!)

 

Nem feltétlenül ez a két véglet van, hogy aki nem segít, az keresztbe tesz és fordítva.

Én konkrétan arról beszéltem, hogy ahol tudják, átverik sajátjaikat, szintén nem kell messzire menni, hogy találjunk rá példát. Az elmaradt "fejtegetésben" megtörtént eseteket is írtam, amit azért is töröltem, mert kicsi a világ, és sokan olvassák a fórumot, a személyeskedést meg elkerülöm, amíg lehet.

 

Az meg pláne nem megoldás, ha azt mondom: otthon sem segít senki, ott is leszarja az egyik ember a másikat, ergo miért ne szarjam le őket akkor én is, a világ másik részén? A baj az, hogy sok embertől hallottam már ezt közel hasonló megfogalmazásban.

Én nem szeretném megkeseredett emberként végezni egy távoli helyen, aki szégyelli, hogy magyar, és soha eszébe sem jut, hogy ezt az érzést saját viselkedése is csak táplálta...

 

Utóbbi bekezdést nem neked írtam, csak nem akartam új hozzászólást kezdeni.


Előzmény: aknot (1043)