fepeti001 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 9319
Kedves kollégák! A Skoda topicból ugrottam be, örülök, hogy van egy olajos topic is!
A következőt kérdezném:

Octavia II PDTDI autónkhoz nekünk is adott a PorschePest egy liter tartalékolajat, amit el is használtunk és ismét szükségessé válik az utántöltés. Bementem egy Schell kúthoz és kértem Octáviába való olajat, mire teljes természetességgel egy 5W-40-es flakont tettek elém majd 5000 Ft-ért. Szóltam a kutasnak, hogy ez nem teljesíti a 50601-es követeleményeit, mire azt közölte, hogy mindenki ezt viszi, akár komplett olajcserére is a VW csoport PDTDI motorjaiba, nyugodtan vigyem, jó az. Kértem, hogy adjon az előírt 0W-30-ból (50601) , ekkor közölte, hogy a Schell magyarországi kúthálózatában nem forgalmaznak az általa ajánlottnál jobb olajat, mert nincs rá igény, kb. 8000 Ft lenne egy liter. (?)
Amit kérdeznék tőletek:
Ha veszek mondjuk pl. Castrol SLX Longlife II 0W-30 olajat (melyről a Castrol ismertetője az alábbiakat írja:

A Castrol a VW/Audi fejlesztőgárdájával együttműködve, a LongLife követelményeken belül megalkotta az új, üzemanyag-takarékos, az Audi éa a VW számos típusához alkalmazható motorolajat, amely egyben teljesíti a benzin- és a dízelmotorok (beleértve a szivattyú-fúvókás dízelmotorokat is) hosszú szervízperiódusokkal kapcsolatos szigorú követelményeit.
A Castrol SLX LongLife II a második generációs LongLife motorolajok között elsőként teljesíti egyben a VW 503 00/506 00 és az 506 01 normákat, amelyeknek a múltban csak két külön termékkel lehetett stb)


és ezt használom utántöltéshez, akkor hibát követek el? Azaz szabad különböző márkájú de azonos specifikációjú olajat keverni. Nekünk dízel Skodásoknak feltétlenül el kell fogadnunk a Schell brutális árait? Egyáltalán feltétlenül Schell olaj kell bele? (hozzá kell tennem negatívan elfogult vagyok a Schell-el szemben, évek óta nem tankolok a Schellnél, annyira rossz a véleményem, nem volt olyan alkalom, hogy ne csaptak volna be, bankkártyalehúzás, kevesebb visszajáró, számlaproblémák, elfogyott az üzemanyag csak a prémium van -nem volt igaz-, mesélhetnék napestig...)


Végezetül, kicsit halkan: találtam két internetes olajos céget, az egyik 2600 Ft-ért, a másik 4200 Ftért szállítja a Castrol SLX Longlife II 0W-30 olajat. Nincs a 2600-as árnál valami sumákság? Bocsánat, némi egészséges bizalmatlanság...

Köszönöm a segítséget!