save me Creative Commons License 2006.03.16 0 0 110

Helló Eaglet!

 

Nem nagyon követem ezt a topicot (sem) manapság, csak kicsit beleolvastam.  A katolikus katekizmussal sem sok dolgom volt eddig, ezért érdekes volt olvasni ezt a részét. 

 

Nem kéne ezt mutogatni senkinek, azt mondom. Én inkább az eredetit (Bibliát) olvasom, de ott valahogy nem így vannak megfogalmazva dolgok. A törvénykezésre emlékeztet inkább. Száraz szabályok nem viszik közelebb a pogányokat Istenhez. Olyan mint egy szabályzat, ami ráadásul csak hagyományokból alakult ki. Pl böjtölni KELL előtte, letérdelni KELL előtte, a hitről viszont egy szó sincs benne.

Nézd meg majd a Galata 3-at.

ennek 17-18. versei "azt a szövetséget, amelyet korábban megerősített az Isten, a négyszázharminc esztendő múlva keletkezett törvény nem teszi érvénytelenné, vagyis ez nem törli el az ígéretet. Mert ha a törvény alapján van az örökség, akkor már nem az ígéret alapján volna; Ábrahámnak viszont ígéret által ajándékozta azt az Isten."

majd 21-22."Mert ha olyan törvény adatott volna, amely képes életet adni, valóban a törvény alapján volna a megigazulás. De az Írás mindenkit bűn alá rekesztett, hogy az ígéret a Jézus Krisztusban vetett hit alapján adassék azoknak, akik hisznek."

 

Miért hívják egyébként áldozásnak ezt a megemlékezést?

 

De tart még a kegyelem ideje. Nekem is.

Isten áldjon!

 

Feri

Előzmény: Eaglet (105)