H_G Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2675
Itt árul, a Saturn. De "természetesen" az amerikai árakat sokkal könnyebb megtalálni a neten, mint a magyaro.-it: az Espressozone-nál az új Carezza (és Espresso, azt itt nem kapni) 199, az Evolution pedig 249 USD.

Ezek az újabb, kerekebb formaterveik SZVSZ nem olyan szépek, mint a régi szögletesek, a Coffee, de még a "kis bika" külsejű Espresso is sokkal jobban néz ki. (A Carezza ráadásul rettentő olcsó hatású műanyaggal van burkolva -- ez persze igazából nem akadálya a jó működésnek.)

Pár hétig nekem is volt olyan érzésem, hogy ha már szemlátomást sokkal jobban rá lehet kattanni erre a házi eszpresszó dologra, mint hittem volna, akkor eléggé alálőttem a célnak a Trevisóval és vehettem volna eleve a G. Coffee-t, de tovább kísérletezve a DeLonghival és alaposabban utánaolvasva most már úgy látom, hogy a rosszabb hírű gyártó ellenére ez elég szerencsés konstrukció, aminek még egyáltalán nem értem a képességei végére. Úgyhogy először a többi tényezőn érdemes javítani (KV frissessége, jó őrlemény, saját ügyességem) és a gépet upgradelni csak ezek után érdemes, akkor viszont már nem ezekre a Gaggiákra, hanem az eggyel komolyabb kategóriára (amiket yeahhh szokott emlegetni: Silvia, Butterfly, v. a nekem még jobban tetsző ECM Botticelli) ahhoz, hogy tényleg érdemi minőségjavulást kapjak a nem kevés pénzért.

Előzmény: Káposzta (2674)