H_G Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2673
"Érdekességként megemlíteném, hogy egyik kedves barátom hozott most Libanonból kardamommal ízesített és "natúr" kávékat (pl.: Najjar). Mindegyik fajta lenyűgöző."

Hát a Najjar ízlett, akkor semmi gond -- azt Pesten is megveheted pl. a Karinthy úti szír csemegés-hentesnél vagy a Corvin mozi melletti arab boltban. 700 HUF/200g. Nekem is egy zöld Najjar van éppen bontva török kávéként... (M. Efendit viszont pont nem láttam Pesten, drágán sem.) Érdekes egyébként, h. a Najjar alapanyaga a zacskó szerint brazil...

Elég hülyeség, h. a néven vitatkoznak ezek a nem túl barátságos népek... A tudósok szerint a középkori Jemenből származika pörkölésnek és főzésnek ez a módja, így tkp. arab kávé lenne a legkorrektebb név.



Előzmény: Törölt nick (2670)