regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.08 0 0 502

Üdv!

 

A hitelfelvételről ismét csak azt a keveset tudom mondani, ami múlt csütörtökön és pénteken, a közmeghallg. és a testületi szűk nyilvánossága előtt elhangzott. 17-20 millió közé becsülték az éves törlesztőrészletet. Ez, 450 milliós hitelfelvétel esetén, a kamatokat is számolva saccra 25-30 éves futamidőt jelent. Nem tudom, hogy létezik-e ilyen hosszú lejáratú hitel, de úgy tűnt, az önkormányzat szerint létezik.

 

Azt szemérmesen elhallgatták, hogy milyen bank fogja ezt a hitelt finanszírozni. Az sem hangzott el nyilvánosan, hogy pontosan, részletesen mire kell a hitel (vagy ha mégis, akkor elkerülte a figyelmemet), mindössze arról volt szó, hogy a beruházások enélkül nem finanszírozhatók. Képviselőkkel folytatott beszélgetésből hallottam, hogy csatornázási célra kell a pénz. Ettől még természetesen lehet, hogy nem az egész összeg megy a csatornázásra, és az is lehet, hogy a hiteltől függetlenül lakossági befizetésekre is szükség van.

 

Valóban azt hiszem, hogy jó lenne, ha tiszteletét tenné itt közöttünk valaki az önkormányzat illetékesei közül, és választ adna a felmerülő kérdéseknek legalább némelyikére.

 

András

Előzmény: senior önkormányzó (495)