breien Creative Commons License 2006.03.05 0 0 61
Sajnos, ez így túl egyszerű lenne.

Tizenhat év után nem hinném, hogy külön lehet választani a politikát, a politikán túli élettel. Márcsak azért sem, mert mint látjuk, a politikusok döntései határozzák meg a mindennapjainkat, s az utódainkét is.
Én a mi , a választópolgárok felelősségét próbálom megfejteni. A XX. században itt Európában többször előfordúlt, hogy választások útján kerűltek olyan politikusok hatalomra, akik lángba borították Európát. / remélem , most nincs ekkora veszély, azonban amit itthon politika címszó alatt velünk mívelnek, az felveti a mi felelősségünket is.

Hogyan lehet felnőtt értelmes embereket még ma is demoralizálni?

"mostanában van egy kis kátyútömögetés az utakon, 28. nyugdíjosztogatás stb"
mint írod. ennyire nem lennénk tisztában az ország valós helyzetével, vagy ennyire feladtuk volna, ennyire elfásúltunk volna?

Ennyire nem tanúltunk a saját hibáinkból? / még egy állítnak is több veszélyérzete van /

Ez azért érdekelne, mivel Európában napjainkban azt tapasztalalom, hogy a politikát magasabb szinten mívelik, mint itthon.

Mi lehet az oka, hogy nálunk még mindíg ezt lehet velünk megcsinálni. / különben sok más "szaktopicban" is aggasztó a hozzászólók megnyilatkozásai./

A "szellemi elit"-nek ennyire nincs ráhatása erre?

Valóban bele kell törődnünk, s ennyire nem tudunk változtatni ezen? / szerencsére azért az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy egyre többen megpróbálnak tenni ez ellen, vajon elegen leszünk é ehhez?

Mármint, hogy változtatni tudjunk.
Előzmény: Helem (55)