Abulafia Creative Commons License 2006.03.05 0 0 40
Nos én úgy tudom a homoszexualitásnak igenis vannak genetikai alapjai (valszeg x kromoszómához kötott) valamint előzményei az állatvilágban tehát ezt nem nevezném a szaporodásról való tudatos lemondásnak.

A papok, szerzetesek egy előnye a lemondásból elég nyilvánvaló: A társadalmi rangjuk megnövekszik (itt persze a történelmi helyzetre gondolok). Ez persze önmagában kevés a fitnessnövekedéshez, de ha egy állatfajról lenne szó és nem az emberről, egy etológus rögtön a populáció genetikai vizsgálatába kezdene, hogy meggyőződjön róla valóban annyira lemondtak-e a szaporodásról... Senkit sem akarok ezzel megsérteni.

Elismerve azt, hogy vannak valódi önmegtartóztatók egy memetikai evolúciós megoldás lehet Isten és a vallás mémje. Ez azt mondja, hogy a szaporodásról való lemondás örök élethez vezet. Az hosszú (örök) életre való törekvés pedig tagadhatatlanul a legősibb biológiai motivációk egyike. (Breiennek: ismét tettenértünk egy látszólag önzetlen valójában nagyon is önző folyamatot)

Az utolsó érved kicsit arra emlékeztet mintha azt mondanánk milyen furcs, hogy a nap épp a szemünknek megfelelő fényt biztosít a látáshoz. Ha olyan lenne a szaporodási rendszerünk akkor a nők kimondottan szeretnének belehalni a szülésbe mint ahogy számos faj nőstényei teszik.

A.
Előzmény: Törölt nick (37)