Időpot: 2005-2006 többször
Tesztelők: belya és kollégái
Hely: Mákos Guba Étterem, Bp I. Krisztina tér
http://www.makosguba.hu/ (gyorsétkezde)
Ár: 369HUF
Kiszolgálás: kapkodós, figyelmetlen
Minőség: közepes, vagy alatta, utánmelegítéskor kiszárítva
Adag: kicsi desszertadag
Egyéb: egy kiskanál dszemmet vagy mézet löttyintenek mellé (mikor mi van raktáron)
Ajánlás: ha ráfanyalodsz ebéd után
Megjegyzés: nem egy nagy durranás, de időnként megkívánjuk és jólesik. ne rendeljetek tőlük házhoz, mert minket minden alkalommal átb@sztak: vagy lemaradt valami kaja, vagy valami plusz került a számlára
Időpot: 2000-2001
Tesztelők: belya és barátai
Hely: Anno Étterem (kézzelevős lovag) Nyíregyháza
Ár: ???
Kiszolgálás: kellemes
Minőség: a világ legjobb gubáját lehetett ott enni. régen nem jártam arra, mostanában azt mondják, nem ugyanaz a minőség, mint pár éve, de azért én bizakodom, hogy nem csalódnátok
Adag: irgalmatlanul nagy adag!
Egyéb: citromhéjjal benne, vaníliaöntettel és rumosmeggyel a tetején
Ajánlás: meleg szívvel :)
Megjegyzés: nem mákos guba a neve, hanem valami fantázianevet kapott. amióta ott megkóstoltuk a vaníliaöntettel, azóta én is így csinálom, és az összes családtagunk megszerette. nem vacakolok mindig a sodóval, a Gála keverősnemfőzős krémpudingjával készítem
örömmel olvastam, hogy más is ismeri bobájka néven a mákosgubát :)
a szlovákiai magyarok, és a tirpákok (Nyíregyháza mellé 1753-ban telepített szlovák földművesek) nevezik így, és a recept szerint liszt, víz, élesztő, só a bobájkarúd alapja, amit kemencében sütnek meg, felkarikáznak, tejjel forrázzák, cukros mákkal megszórják
jó étvágyat
B