elemes Creative Commons License 2006.03.03 0 0 1110
Nem szeretnék a saját konkrét példáimat sorolni (végülis bűncselekmény), de olyasmire gondolok, hogy tizennégy indulóból tizenhármat kizárnak stb. Mivel a közbeszerzések csak igen kis részét teszik ki a munkáinknak, nem kritikus. Csak megállapítottam.

De egy jó cikk a HVG-ből:

http://hvg.hu/print/200544HVGFriss_117.aspx

(Lehet, hogy a hozzáféréshez be kell jelentkezni a HVG oldalán, de a regisztráció ingyenes.)
    Interjú Várday György közbeszerzési szakértővel
    „Véletlenül ki tetszett zárni a nyertest"

    2005. november 03. 07:00
    Utolsó módosítás: 2005. november 03. 11:26

    A hazai közbeszerzési eljárások 90 százaléka korrupt vagy szakszerűtlen, esetleg mindkettő egyszerre - állítja Várday György. A 67 esztendős szakértő sem a küszöbönálló törvénymódosításoktól, sem az Európai Unió hatásától nem vár gyors javulást.

    ...

    Tavaly csöngött a telefonom. Egy állami tulajdonú részvénytársaságtól - nem adhatom ki a nevét, megbízóm volt - hív a pályázatbíráló bizottság elnöknője. „Az ügyvezető igazgató úr kéri, szíveskedjék átírni a szakvéleményt, mert véletlenül ki tetszett zárni a nyertest." Mondtam neki, drága hölgyem, vegye úgy, hogy nem is hallottam, amit mond, merthogy ilyet nem illik mondani. Fél óra múlva hívott az igazgató, és lényegében azt mondta, engem azért fizetnek, hogy úgy táncoljak, ahogy fütyülnek. Ennél kicsit keményebben fogalmazott. Az a szomorú, hogy ilyen esetekben a szakértők fele azonnal átírja a jelentést.
Előzmény: Törölt nick (1107)