Fricy Creative Commons License 2006.03.01 0 0 1102
M7-es: folytatódó közbeszerzés
Elutasította a közbeszerzési döntőbizottság a Betonút Zrt. és a Vegyépszer Zrt. jogorvoslati kérelmét, amelyet a Nemzeti Autópálya (NA) Zrt. ellen indítottak – tudta meg lapunk. Így folytatódhat az M7-es autópálya Balatonkesztúr–Nagykanizsa közötti szakaszának kivitelezésére indított közbeszerzési eljárás – mondta érdeklődésünkre Béni Gyöngyi, az NA Zrt. szóvivője.
A panaszosok szerint az NA Zrt. aszfaltkeverővel kapcsolatban adott kiegészítő tájékoztatása ellentétes volt a részvételi felhívásban megfogalmazottakkal. Ezért a döntőbizottságtól a jogsértés megállapítását, ideiglenes intézkedés alkalmazását, illetve az NA Zrt. elmarasztalását kérte. A testület február 10-én ideiglenesen fel is függesztette a közbeszerzést. Az ezt követő vizsgálódás során azonban alaptalannak találták a kifogásokat, ezért kérelmüket elutasították.
Az erről szóló határozat megérkezett – mondta Béni Gyöngyi, a napokban eredményt hirdetnek a kétfordulós tender első szakaszában. Ekkor dől el, hogy kik kerülnek a rövid listára, akik a következő fordulóban ajánlatot tehetnek. A pályázaton várhatóan március végén, április elején hirdetnek nyertest. Így a beruházás a tervezett időre, 2007 végére elkészülhet. Ezzel az M7-es 41 évvel az első bal pályaszakaszának átadását követően a határig ér (teljes hossza 245,3 kilométer lesz), és így végig sztrádán lehet utazni a horvát tengerpartig.
Az NA Zrt. az Európai Unió Hivatalos Lapjában a tavaly év végén tett közzé részvételi felhívást tárgyalásos eljárás megindítására. Az idén január 30-i határidőre hét részvételi jelentkezés – Bilfinger Berger–Swietelsky M7 konzorcium (Bilfinger Berger AG–Swietelsky Építő Kft.), PVT–M7 konzorcium (Viadom Rt.–Porr Technobau und Umwelt Ag.–Teerag-Asdag AG), Colas Autópálya Építő Közös Vállalkozás (Debmut Rt.–Egút Rt.), Zala-Somogy konzorcium (Betonút Rt.–Vegyépszer Rt.), Adria konzorcium (Strabag Rt.–Hídépítő Rt.), GranDo konzorcium (Bauunternehmung Granit GmbH–Doprastav a. s.) és a Mota-Engil s. a. – érkezett.
Forrás: http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=116503