Jaj Lator, ne beszélj már mellé. A 14209-es hozzászólás például nem arról árulkodik, hogy a vitaminoktól lett rosszul.
Tudod a vitaminokba és a szaunába biztos nem lehet belehalni, de abba igen, ha valaki VALÓDI GYÓGYMÓD és gyógykezelés HELYETT azzal próbálja meg gyógyítani magát.
Azoktól az emberektől, akik ilyeneket javasolnak másoknak, elvenném a TB kártyáját, és megtagadnám az orvosi kezelést! Eltört a lábad? Nesze, C vitamin. Leszakadt a füled? Hű, ez már komoly, parancsolj egy kis E vitamint.
Putyurka más fórumokon is írt a fiáról, egy őszinte ember keresi a választ a fia halálára, mert nem tud eligazodni a csodálatos és fantasztikus szcientológia világában.
Gondolom ismered a szcientológia selejtje című irományt? Az is azt példázza, hogy milyen csodálatosan nagy emberbarát lényeket sikerült kinevelni Hubbard találmányával.
<a href="http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=52001733&t=1001864" target="_blank">Putyurka</a>
W.: Családi tragédiát említett. Hallhatnánk erről bővebben is?
K. J.: Nem szívesen beszélek erről. Egyik lányom az, aki érintett ebben a dologban. Néhány éve - nem sokkal a rendszerváltást követően - a szcientológia egyház tagjai beszervezték őt, fiatal gimnazistaként vett részt a szervezet munkájában. Rábeszélték, hagyja abba középiskolai tanulmányait, helyette végezze el az egyház által javasolt tanfolyamokat. Mi, a szülők látva határtalan lelkesedését, és egy kicsit megtévesztve a behízelgő modorú, fiatal, jó fellépésű szcientológusoktól, engedtünk kívánságának, hogy az egyháznak szentelje életét. Az első próbák után (oxfordi-teszt, méregtelenítés, stb.) ajánlatot kapott egy németországi "szcientológus teológiai főiskola" elvégzésére. Közel egy évet töltött ott, amikor váratlanul hazahozták. "Odatámasztották" a bejárati ajtóhoz, hogy szia, majd jövünk, azzal elmentek. Azóta is jönnek. Lányunk, aki azt megelőzően az iskolában tanulmányi versenyeket nyert, kitűnő tanuló volt, egy öt-hat éves gyerek szintjére esett vissza. Azóta több évet töltött különböző pszichiátriai intézetekben, jelenleg egy bentlakásos otthon lakója. Teljesen tönkretették... Mivel személyesen ismertem a városi org vezetőjét, kérdőre vontam a Németországban történtek miatt. Azt a választ kaptam, hogy globális szinten megközelítőleg 0,3 ezrelék "selejtszázalékkal dolgoznak". Sajnos, a lányom is ebbe a "selejtszázalékba" került...
W.: Ezek szerint nincs segítség?
K. J.: Minden lehetőt megpróbáltunk. Az első az volt, hogy felajánlottam a szervezetnek, mivel saját híresztelésük szerint ők a művelői a "Dianetika, a szellemi egészség tudománya" néven ismert tudománynak(?), eljárásnak(?) - szóval itt a lehetőség, gyógyítsák meg a lányomat! Hát, mit ne mondjak, nem vállalták! Sőt, amikor a gyerek zavart állapotában bement hozzájuk az org-ba, kigúnyolták, a vezetők megtiltották a tagoknak, hogy szóba álljanak vele! A hagyományos pszichiátria is csak enyhíteni tudta a tüneteket, megszüntetni nem.
W.: Mi okozhatta ezt a szellemi leépülést?
K. J.: Az ideggyógyászok szerint a tünetek skizofréniára utalnak. Hogy mi okozhatta? Csak találgatni tudunk. Én meg vagyok győződve, hogy a németországi képzés, auditálás során egy elrontott hipnotikus kezelés válthatta ki lányomban a betegséget. Maga az egyházalapító, a dianetika kiagyalója, L. Ron Hubbard írja a "Dianetika, a szellemi egészség modern tudománya" című könyvében, a 76. oldalon: "...E kísérletet elővigyázatosan kell lefolytatni, mivel e módszerrel őrületbe lehet kergetni az illetőt." - vagy a 79. oldal lábjegyzetében: "...Ezeket az eszközöket azonban csak akkor lehet felhasználni, amikor már ismerjük a dianetikát, hacsak nem akarunk valakit véletlenszerűen megőrjíteni, mivel ezek a szuggesztiók nem mindig tűnnek el. A hipnózis kiszámíthatatlan. Veszélyes, és csak annyi helye lehet a rendelőben, mint egy atombombának." Hát ennyi...
W.: És Önök? Nem tettek semmit a gyermekük tönkretevői ellen?
K. J.: Mit tehetnénk? A szcientológia egyház Magyarországon hivatalosan bejegyzett, törvényesen működő egyház. A maximum, amit tehettünk, hogy létrehoztuk a DADA 2000 Ifjúságvédelmi és Drogmegelőzési Alapítványt, ami a bejegyzéssel egyidőben azonnal megkapta a közhasznú státuszt. Az eltelt két év alatt az alapítvány a KIDS Ifjúságvédelmi Magazin tizennyolc számát adta ki, közel százezer példányban. Abból a célból, hogy legalább más szülőket, más gyerekeket megóvjunk a tudatlanságukból, tájékozatlanságukból fakadó veszélyektől. Hogy ne járjanak úgy, mint mi, akik nem tudtuk, hova, kik közé engedtük a gyerekünket...
2001. 12. 04.
Forrás:
A szcientológia selejtje