pancer1 Creative Commons License 2006.02.26 0 0 126

Gyakran némulnak el a telefonkészülékek

kisalfold.hu 2006-02-25

Sopronban Magashegyi Ottóné és több társa szerint is megbízhatatlanul működik a UPC kábeltelefon. Megtörtént, hogy mentő hívása közben szakadt meg a vonal.

 


 

A szolgáltató kárpótlásul  kedvezményt kínál ügyfeleinek.

– Egy alkalommal a csípőprotézisem kiugrott a helyéről, s épp a mentőt hívtam, amikor ismét elnémult a telefonom – mesélte Magashegyi Ottóné rokkantnyugdíjas. – Szerencse, hogy van mobilom is, különben nem tudom, mi lett volna. No, ekkor gondoltam arra, ezt már nem szabad szó nélkül hagyni. Több ismerősöm is hasonló problémáról számolt be. Amikor kérdeztük, miért ilyen megbízhatatlan a szolgáltatás, azt a választ kaptuk, hogy amíg folyamatban van a „vonalépítés", sajnos ilyen műszaki hibák előfordulhatnak. Meglátásunk szerint addig nem is toborozhatna előfizetőket a szolgáltató, amíg nem képes hibátlanul teljesíteni.

Az asszony tavaly júniusban kötött tévés-telefonos előfizetést a UPC-vel. – Egyéves hűségnyilatkozat kötelez, de alig várom annak leteltét, ugyanis a telefonos szolgáltatással nem vagyok megelégedve. Gyakran szakadt meg egy-két órára a vonal, legutóbb három héttel ezelőtt, egész szombaton nem lehetett használni a készüléket.

– Január végén, február elején sajnos valóban előfordulhatott, hogy előfizetőink egy része a csúcsidőn kívül átmeneti forgalmi torlódásokat tapasztalt, ami esetenként megnehezítette a hívások kezdeményezését – mondta Szűcs László, a UPC sajtókapcsolati igazgatója. – Mindez telefonszolgáltatásunk műszaki hátterének szükséges fejlesztésével függött össze, mivel országos szinten előfizetőink száma a várakozásokat meghaladó mértékben növekedett. A modernizálás során azonban előre nem látott zavarok keletkeztek. A UPC természetesen minden hibabejelentést kivizsgált és indokolt esetben díjvisszatérítést ad a kiesett időszakokra. Ugyanakkor az összes telefon-előfizetőnk türelmét, megértését is szeretnénk megköszönni azzal, hogy mindegyikük számára háromnapos kedvezményes telefonálási lehetőséget, három egész napon át tartó jelentős forgalmidíj-kedvezményt biztosítunk március 8-án, nőnapon és az azt követő időszakban. Erről ügyfeleink hamarosan névre szóló levélben kapnak értesítést, amelyben a vállalat a szíves elnézésüket is kéri az esetleges kellemetlenségekért.