Itt vagyok én, a megmentő! Pár éve sütöttem meg ezt a Rotschild-piskóta (!) néven futó cuccot, és annnnnyira elképedtem, amikor ennyi macerával sima babapiskótát gyártottam, hogy utána egy hétig nem sütöttem semmit. Sajnos a forrását nem tudom megjelölni, egy fénymásolatról van, talán Planétás-kártya.
a tésztához:
2 tojás sárgája
10 dkg cukor
4 tojás fehérje
9 dkg liszt
a szóráshoz:
3 dkg darált dió
a díszítéshez:
10 dkg étcsoki
1 ek olaj
a 2 sárgáját 2 deka cukorral, a 4 fehérjét 8 deka cukorral felverni
hozzá a lisztet
habzsákba vagy lyukas sarkú zacskóba
vajazott tepsibe két centi távolságra egymástól csíkokat, a két végük legyen vastagabb (olyan súlyzóforma)
dióval megszórni,
előmelegített sütőben (hőfokot nem ír, sztem 180, mert nem írtam mellé megjegyzést) 15-20 perc
csokit gőz felett olvaszt, olajat bele, kihűlt piskóta alját bekenni
magában, fagyival vagy krémmel tálalni
Egyébként jó lett, nem volt meg a bolti száraz mellékíze, de pl. tiramisuba nem használtam, nem tudom, mennyire ázik át jól.