Tgyta Creative Commons License 2006.02.25 0 0 157

Orbán írt külföldi állampolgároknak. Rendben van. Szíve joga, hogy írjon. Valamilyen úton-módon megszerezte nevüket, címűket, hogy szavazzanak. Szavazzanak a Fideszre, vagyis Őrá, hogy hatalomhoz jusson. Hatalomhoz jusson minden áron. "Orbán  olyan határon túl élő emberek szavazatait is kérte, akik nem magyar állampolgárok, nem szavazhatnak törvényesen a magyarországi választásokon" (Szerepel a hírekben) Viszont a választási törvény – többek között – kimondja, hogy: „az áprilisi országgyűlési választásokon kizárólag a Magyarországon lakóhellyel rendelkező választópolgárok vehetnek részt a külképviseleteken. (...)  A választási eljárási törvény nem teszi lehetővé, hogy a külföldön élő, de magyar lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok is részt vehessenek a választáson.”

 

Ha mindazok, kik ennek ellenére eleget tennének Orbán kérésének, akkor valószínűleg bűncselekményt követnének el, hiszen nem rendelkeznek állandó magyarországi lakhellyel. Még egyszer, Orbán a levélben bűncselekmény elkövetésére buzdította a címzetteket?

 

Hogy miért írom midezeket? Mert ma délelőtt megkörnyékezett kb. 8-10 főböl álló csoport, hogy némi ellenszolgáltatás ellenében – történetesen fizetik egy évig a lakás havi rezsi költségének a kétszeresét –, ha a választások idejére bejelentkezhetnek. 

 

Ennyit, erről a fondorlatos  Orbán féle választási tisztaságról.