R-U-D Creative Commons License 2006.02.22 0 0 242

És pont nem a Fülöpökhöz mentek először. Hát akkor nem tudod előre venni a jegyet, de szerintem biztosan lesz akkor is ha odaértek. Januárban mindenhol voltak üres helyek is.

 

Bárhonnan veszed az autót a pótkereket mindenképpen csekkold le. Lehet, hogy szükség lesz rá, ha a Baguio-Bontoc szakaszon mentek (mi használtuk). Vulcanising vállalkozás szerintem itt a fő megélhetőség, így kilóméterenként megjavíttathatod a rossz gumit (nekünk 70 peso volt).

 

Javaslom, hogy Manilából korán induljatok, mert mint írtam mi 13 órát jöttünk San Fernandóból, ami ugyan Manilától csak 40 km-re van, de Manilából, ha ügyes vagy és jó térképed van és nincsen dugó kb 1:20 óra alatt ki tudsz jutni. Ha nem vagy ügyes, nincsen jó térképed és ráadásul dugó is van, akkor ez lényegesen több lehet.

 

Ráadásul az utolsó szakasz állítólag a legszebb (Sagada) egyben legkeményebb is, amit mi sötétben tettünk meg. De nagy élmény Baguio után a magas út is....

 

Másik lehetőség, hogy visszafele mentek Baguio irányába, így a nehezén az elején túl lennétek már. Lehet, hogy ez lenne a legjobb választás.

 

 

Előzmény: naish73 (241)