babujaju Creative Commons License 2006.02.21 0 0 427

Kedves Lektor :-)

 

A topik temája Rózsakeresztesek. Ez ott csüng mint Demoklesz kardja mindenki fölött, s legjobb tudasa alapján igyekszik is a témánál maradni.

Azonban! Kérdés, hogy valóban és konkrétan mi is itt a feladat kitárgyalni. A Rózsakeresztesség kialakulása vagy az, hogy milyen uton válik valaki rózsakeresztessé, sôt az is lehetne a téma, hogy mibôl áll rózsakeresztesnek lenni. Mi az egy halom törvény betartása, vagy valami más... :-)

 

Azt már nem is érintem, hogy nem különitettük azt ketté, hogy  az AMORC-ról vagy az Aranyrózsakeresztességrôl van e szó... melyiket kell inkább kitársalogni, annak is pontosan melyik reszet ...

 

Egy biztos Lektor Kedves :-), hogy mindkét irányzat (nevezzük most annak:-), a Gnózis alapján, az azzal való azonosulás alapján jött létre, abból magyarázza az egész embervilágot.

Az is igaz Kedves Lektor, hogy mind a szabadkômüvesség, mind a tágabb értelemben vett gnoszticizmus, vagy ezoteria igenis kapcsolatban van a rózsakeresztességgel. Méghozzá azáltal, hogy a Gnozis azt a bölcseletet jelenti, mely képes felölelni a létezés egészét.  Ha bárkik is itt offolni próbálnának, nem tudnának mert a rozsakeresztességrôl lehetetlenség ugy szót ejteni, hogy a Gnózist szóba ne hoznánk. Az pedig a létezés egészérôl szóló egyetemes bölcsesség, ami a nagyon sok ezer évvel ezelôtti hermetikus életformából nôtte ki magát. Magába foglalja a Mindenséget, annak minden kisebb és nagyobb szeletét.

 

Azért irtam le mindezt Neked Lektor Kedves, mert volt egy olyan érzésem, hogy esetleg bezárod a topikot, mert megitélésed szerint nem a kitüzött témáról folyik az elmélkedés. Kérlek ne tedd azt semmi szin alatt, mert a legfontosabb topik ez az egész valfiliben. (Es ez akkor is igaz, ha holnap mégiscsak bezárod, vagy elsüllyed :-) Ha valaki valóban tudja mi az rozsakeresztesnek lenni, az tudja miért irom amit most irok, s miért nem lehetséges ebben a topikban off-ra menni. :-)))

 

Már régebben is - személy szerint én is! - próbáltam életben tartani ezt a topikot, de TERMÉSZETESEN sokkal nehezebb, mint bármelyik másikat.

 

Elnézést, ha feltartottalak :-) Kedves Lektor :-)

 

... és köszönöm a figyelmedet :-)

 

babi

 

 

Előzmény: Lektor (414)