IKARUS 435 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 6656

Tiszelt Infós!

 

Előre is elnézést kérek, ha a 6574-es hozzászólásomban esetlegesen valamit rosszul írtam le, de mivel én vasúti tanulmányokat folytatok, de a HÉV is érdekel, így teljesen pontosan nem tudom pontosan a HÉV-en megjelenő fényjelzőkön látható jelzési képek jelentését, de mivel a MÁV-on, ha egy térközjelzőn egy sárga fény ég, akkor tudtommal a jelzési kép azt jelenti, hogy a következő főjelzőn Megállj jelzés várható. Így mivel én a fenti hozzászólásomban megemlített jelzőn, zöld illetve sárga fényű jelzést láttam, így, bár mégegyszer hangsúlyozom én a HÉV-es utasítást nem ismerem csak a MÁV-ost, ezért mertem feltételezni, hogy esetleg ez a sárga fényű jelzés ezt jelentheti, mivel a HÉV a térköz jelzőn megjelenő sárga fény esetében nem minden esetben kényszerül Megállásra, tudtommal, csak abban az esetben, ha a jelentkező forgalmi helyzet megkívánja.

Ezért én azt feltételezem, hogy a HÉV Margit híd mh.-nél, egyes esetekben, azért kap sárga fényű jelzést, mert a fszt. tudja, hogy még nem szabad a Battyhány tér-re bejáró vonatnak a vg.-út, ezért utasítja az említett vonatvezetőt a csökkentett sebességű közlekedésre a következő főjelzőhöz és abban az esetben, amíg a szerelvény ezzel a csökkentett sebességgel eljut a köv. főjhelzőhöz és közben Battyhány tér felől kijár a páros sz. vonat, amely kijárásakor akadályozza a bejáró páratlan sz. vonat vg. útját, akkor az említett páratlan számú vonat vg. útja szabaddá válik és a köv. jelzőn nem kell neki Megállj jelzést adni, hanem bejárhat az ő neki kijelölt vg-ra.

(pl.: páratlan számú vonat indul Margit híd megállóhelyről 7:23-kor a 2. vg.-ra, illetve szintén a 2. vg.-ról páros számú vonat indul 7:25-kor és az 1. és a 3. vg. is foglalt!)

Remélem sikerült számodra érthetően és világosan leírnom azt a gondolat menetet, amire én gondoltam és ha esetleg totál rossz az a feltevésem, amit én most itt leírtam és esetleg a vitatott jelzési kép, nem azt jelenti, amit én most itt leírtam, akkor előre is mégegyszer bocsánat és ha megkérhetnélek, megírnád nekem a helyes utasítást a jelzéssel kapcsolatban.

Előre is köszönöm!!!!