Laurina-001 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 20

Sziasztok! Új belépő vagyok és nagy érdeklődéssel ovastam a tejtermékekből készítendő finomságokról. Nekem is van egy kis tapasztalatom sajtkészítés terén.

Egy nagyon egyszerű receptemvan, nem kell túrót készíteni. Egyszerűen a friss HÁZI  tejet felteszem forrni, egy másik kis tálkába elkészítek egy kis ételízesítőt, (fokhagymaport, apróra vágott zöldségzöldjét, esetleg nagyon apróra vágott fehérpaprikát, kaprot ízlés szerint), ahány liter tej, annyi kanál  sót, 1-2 kanál forró tejjel feloldom (különben csomós lehet). A patikákban lehet kapni PEPSIN nevű sajtoltót, mikor a tej már majdnem forr beleteszem a feloldott sót az ízesítőkkel, és a pepsint, szintén feloldva. Elkezd túrósodni. Leszűröm, ha kihül kitűnő csemege. A pepsint 1-2 evőkanál ecettel is lehet helyettesíteni, csak akkor meg kell várni, hogy forrjon a tej. Próbáljátok ki. Én csak tehéntejből készítem.

    Légyszi írjátok meg, hogy kell vajat, joghurtot készíteni! Köszönöm.