MALWIN Creative Commons License 2006.02.10 0 0 12001
Ismerős helyzet..
vagy 8 éve egyszer Szigetvárról indultam haza este.Pécsett már furcsa volt,hogy a négysávos úton a szembejövők elpörögnek mellettem, aztán a harkányi felüljárónál rájöttem, mi lehet a baj: csúszok a hó.Ott egy Trabant állt bele a busz oldalába.
Nekem még volt 200km-em, hát mentem bele az éjszakába.Baja után többször meg kellett állnom, mert a vizes hó az ablaktörlőre tapadt, és elemelte az ablaktól, amitől aztán az semmit sem törölt.
A tompai körforgalom után egyedül voltam a hóval az úton:még nyom sem volt a friss hóban, ami az utat borította. Mórahalmon 100-zal mentem keresztül, szabályos hóvihart kavarva.Néztem a tükörben,ahogy kavarog mögöttem a hó.
Másnap délelőtt nézem, milyen fura alakja van az autónak.
Hát a hátsó ajtóra tapadt hó vagy fél méterrel meghosszabbította a kasztnit:-)
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon meg voltam rakva,(gyak duplán) a kocsi fúrta előre magát a mély hóban, mint egy villamos a síneken.Kipróbáltam, se jobbra, se balra nem ment, csak egyenesen.Ciki az lett volna,ha a kilencvenes utazóról meg kellett volna állni, de mivel forgalom semmi nem volt, ezt is megúsztam.Azért nem kívánom vissza..:-)
Előzmény: Roadtrain (11997)