Vendégsín Creative Commons License 2006.02.10 0 0 6642

Na az M IX-en nem volt rögzítőfék ezért ha a levegő elfogyott nem birtál volna megállni ,hiszen a kiegészítő fékhez is levegő kell,mivel villany fékkel nem tudod álló helyzetre fékezni, kieg fék nélkül,ami vill.fék 5.fokozatától müködik.

Ezért kapott olyan forgovázat amin már volt rögzítőfék ami ha a levegő fogy befékezi a szerelvényt.Dióhéjban ennyi. :)))

 

Nem értek a fékhez, de (a 6617-ben már céloztak rá):

 

A járművek Lambertsen (Knorr VI) légfékje lecserélésre került, az M X-hez hasonlóan (nem KE T, hanem) KE 1 kormányszelepek, D 2 mozdonyvezetői fékezőszelepek kerültek rájuk. Megszűnt az önműködő fék Ep. vezérlése, helyette a pótkocsik kaptak a villamos ellenállásfékkel együtt működő - direkt rendszerű - féket, ami az állóra fékezés feladatát, amit a hajtóműfék nem képes megoldani, ellátja. (Ezt az általad említettek kissé pongyolán fejjtik ki, mert bármilyen mechanikai fékkel állóra lehet fékezni egy járművet, lásd a szép sárga vonatok egy részét, amiken nincs levegős berendezés.

És kevered a rugóerő tárolós rögzítőfék szerepével az állóra fékezést.) Amúgy a Boráros téri baleset kapcsán változott a fő fék - üzemi fék értelmezésének fogalmi sora, valamint a bíróságon ott hangzott el a "ha a levegő elfogyott nem birtál volna megállni" témával kapcsolatban egy olyan vasúti "szakértői", a korszerűséget minősítő és megkérdőjelező vélemény - az önműködő légfék statikus kimerülésével, a fékkezeléssel, az üzemeltetési előírásokkal kapcsolatban -  ami, ha igaz lenne, a világon a nagyvasút féküzeme már régen nem működne.

Mindenesetre a járművek üzemi szempontból kedvezőbbé alakításához ezen a téren is hozzájárult mindez.

 

És ezért volt kicsi, valamint némi tárgyi tévedéssel töltött a dióhéj.

Előzmény: Simmons (6634)