kb. Creative Commons License 2006.02.10 0 0 125
A garancia miatt én is javaslom megfontolni az otthoni vételt, a Canon EOS 5D (és egy-két más divatos termék) esetében még azzal is egyetértek, hogy hasonló az otthoni ár. Általánosságban viszont igaz, hogy Kínában sokkal olcsóbbak a fotós cuccok. Jellemzően kétféle garanciával adják itt Kínában a fotós cuccokat, a csak Kínára érvényessel és világgaranciával. Annak aki nem itt él, érdemes az utóbbit keresni.

Azt viszont nem tudom mire alapozod, hogy Shanghaiban olcsóbb lenne. Sem az 5D, sem az 1 GB-os memóriakártya nem olcsóbb ott mint Pekingben. Rendszeresen követem 2-3 kínai fotóslap összehasonlításait, azok és személyes tapasztalataim is azt támasztják alá, amit a most hirtelen talált honlapon - http://prod.it.com.cn/product/4/8/1472/7393.htm - is írnak, azaz pl. a Sandisk 1 GB-os CF kártya Pekingben és Shanghaiban is egyaránt 480 RMB (ez kb. 12 ezer HUF, nem is vetted rossz áron a tiédet). Az általam korábban ajánlott üzletekben - a turisták által jellemzően látogatott helyekkel ellentétben - nincs akkora jelentősége az alkudozásnak, ott eleve reális árakat adnak meg (max. tíz százalék eltéréssel)

"Olyan könyvet vigyél, amelyben mindenről van térkép és van kínai szöveg..."
Magyar nyelvű útikönyvet keresett amamsik, a most kaphatóak közül konkrétan melyik ilyen? Áthidaló megoldás egy térkép beszerzése kb. száz forintért (lásd. 93-as hozzászólás).
Előzmény: India1970 (122)