pajkoszozi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 638

Ja kihagytam még 1-2 hüle gondolatot :)

 

Szegény Pláton előtt az egyiptomiak voltak a tudomány, filozófia és vallás nagy alkotói! Igazából a kereszténység, muszlim és zsidó vallás sokat köszönhet neki!

De még a görög filozófusok és matematikusok is! Sőt a görögök azt mondták, hogy  minden tudásuk Egyiptomból ered! Az Ókor legmeghatározóbb kulturája volt! Platon az újplatonizmusnak köszönheti meghatározó szerepét, no meg a niceai zsinatnak :) valahogy ki kellett írtani a keleti vallási fölényt a kereszténységből, ami az egyiptomi kopt és gnósztikus gondolkódoknak volt köszönhető, dehát a nyugat akkor is, meg most is az anyagi világ áldozata volt :)

 

Véletlen vagy eleve elrendelés?

Egy miszikus számára, ez teljesen mindegy, hiszen az Ő életét Isten irányítja!

Szegény jósok és látnokok nem tudnak minden pillanatban transzban lenni, ezért aztán nem is láthatnak mindent! No meg a látnoki sikertelenség sem biztos, hogy amiatt történik, mert nem létezik az elrendelés. Lehet, hogy csak azért nem sikerül, mert Isten nem engedi! Vagy bárki más nah :)

 

Igazából a Végzet Lándzsája is azt szimbólizálja - mert szimbólum, mint sok más dolog a vallási és misztikus szövegekben - , hogy Isten akarata fog beteljesedni így vagy úgy, bármit is tervez az ember ellene! Aztán még lehetne sorolni az ilyeneket :)

 

UI: jelenleg a legtöbb áldozatott egy HIV nevű vírusnak köszönhetünk! Meg kell hajolni ereje előtt, melyet az istenített tudomány sem képes megtörni, tök mindegy, hogy hány milió dollárt öltek bele eddig( nem ez lenne az első ilyen betegség )! Ám akadnak - és ezt már a tudosók is jól tudják- olyan emberek, akikben nem tesz kárt ez a vírus! Vajon véletlen? Vagy az isteni gondviselésnek köszönhetik? És Teréz anya miért nem halt meg leprában, vagy más olyan betegségben, mellyel nap mint nap követő nővéreivel felvette a küzdelmet?