Teáskanna02 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 913

 

Sziasztok!

 

Bocsánat a jelszavamat az otthoni géphez rendeltem, azt meg most nem tudom elérni, s ezért jelentkeztem be módosított névvel.

 

Olvasgattam a hozzászólásaitokat, s talán minden szavamnál többet mutat egy kép a leendő házunkról.

 

Egyébként mielőtt a tervezőt megkerestÜK volna fórumokat olvasgattunk, az Építész Kamara honlapját böngészgettük, s hallgattuk a sok-sok ismerős véleményét.

 

Abban igazatok van, hogy tervezőt sokkal kevesebbért is fel lehet kérni a ház megtervezésére....de ez nálunk egy négy hónapos, mondhatni intenzív "munkafolyamatot" jelentett. Részt akartunk benne venni, ehhez pedig szükség volt arra, hogy megtaláljuk a közös hangot. Ez alatt azt értem, hogy ha nem is kitalálja, de megérezze, hogy mire is gondolunk, mit is szeretnénk.

 

Egy közeli, nagyon kedves családtagunk a házát kb. 200.000,-Ft alatti tervezési díjból hozta ki. Ahhoz nem tartozott sem interaktív megbeszélés, sem kiviteli terv, sem 3D-s belső-külső képek, sem egyéb tanácsadás...Ők egy kockás papírt kaptak...aztán, amikor a kivitelezésre került a sor, akkor bizony ott derült ki, hogy kevés a hely a lépcsőhöz, hogy nem tudja az ács hova tegye az ablak feletti tetőt...s emiatt sokszor olyan döntést kellett egyedül meghoznia, amihez nem volt elég ismerete.

A házuk felépült, s természetesen lakható, otthonos ház lett. Ők szeretik, s ez a fontos....de - és most nem megbántani akarok senkit- , de nincs benne egy olyan tér, egy olyan fal, egy olyan ötlet, ami miatt megállnak az emberek és azt mondják: nahát! Nincs figyelembevéve az, hogy milyen a környezete, milyenek a szomszédos házak....

 

A leendő házunkat akárkinek megmutattuk, mindenkinek nagyon tetszett, és őszintén velünk örültek.

 

Az Építész Kamara  tervezési árai 3.000.000,-Ft-ig elmehetnek.

 

A tervezési díjról azért írtam konkrétumokat, mert ezzel is segíteni szerettem volna. Bár látom, hogy inkább megbotránkozást okoztam.

 

Még mindig fenntartom, hogy nekünk egy egyedi, egy ránkszabott házat alkotott a tervező, s ez nekünk megérte ezt az összeget.

Abban igazatok van, hogy másnak ez egy féléves, éves keresete...Mi erre a tervezésre rászántuk ezt a pénzt.

 

És itt a kép is: