GyöBzs Creative Commons License 2006.01.17 0 0 5854

OFF

 

Ez mind nagyon szép és nagyon jó, tényleg nem szabad a civil hangokat elnyomni.

Csak tudod, ha mindenki elkezd suttogni, hogy "ráz a troli", meg "kigyullad a HÉV", meg ez az egész a ... hibája, akkor bizony sokan el fogják hinni, hiszen az emberek alapvetően bűnbakkeresők (tisztelet a kivételnek).

 

A minap a 76-os trolin utaztam, két emberke beszélgetett mellettem: "Ugye nem fog megrázni, na mindegy, majd páros lábbal ugrom le". Kell ez? OK, rendben, nem szabad eltitkolni semmit. De azzal a stílussal, amely eléggé általánosítóan vélekedik és amellyel egy fantasztikusan igazságbajnoka-szerepet eljátszó civil csoportot túlmisztifikálva szakértőigárdának mutatnak be... nos, ez nem járja. Persze, minden bizonnyal a lelkes amatőrök is képesek "az átlagutasnál komplexebb következtetések levonására", de azért ha lehet, akkor ezeket hagyjuk meg az unott profiknak, vagy a szakmájukat szerető, nem unott, képzett embereknek.

 

De csodásak a tanácsok, tényleg. Szerintem minden érintett megköszönheti a jó ötleteket, az egyedi utas megoldásokat. Csak esetleges elutasítás esetén nem szabad azzal nyomulgatni, hogy "ez támadás ellenünk", meg "jajajj, hol a tévéhíradó, nem szeretnek minket és ez ... bűne". Neeeeee.

 

Okosan meg lehet találni azt a párbeszédet, amellyel a szent célok úgy valósíthatók meg, hogy közben senki nem érzi magát kirekesztve és sértve. Szerintem meg kellene próbálni, higgyétek el, jobb lesz.

Előzmény: Törölt nick (5828)