sasabá Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1032

Kedves comad és mindenki akit még érdekel!

 

A várva-várt unicum receptem:

20g édeskömény

20g fehérüröm

20g kálmosgyökér

20g ezerjófű

20g angelikagyökér

20g izsópfű

20g koriandermag

20g cickafark

20g diólevél

20g édesgyökér

A fenti anyagokat kávédarálón meg kell őrölni, majd tegyétek 7dl alkohol és 3 dl víz keverékébe. Ezt a mixet hagyjátok 7-10 napig érni hűvös , de nem hideg helyen.

Az érési idő után ki kell préselni, majd nagyon finom filteren átszűrni.(türelem kell hozzá)

Ezt az eszenciát sokáig el lehet tartani!

Az ital készítése a következő:

30 dkg cukorból sötét, de nem égett karamelt készítünk, majd 3 dl vízzel sziruppá olvasztjuk.

A kihűlt szirupba 3,5 dl alkoholt és legalább 5cl eszenciát keverünk, ha nem találjátok elég töménynek, az eszenciával el lehet menni 8cl-ig.

A kész italt érdemes összeérlelni. A nagykönyv 1-2 hónapot javasol, megjegyzem nekem még soha nem sikerült ezt kivárnom és így is tökéletes volt az élmény.

Hát ennyi dióhéjban.

Ja és még valami - valaki aki tud ajánljon már valami jó szakirodalmat ami bevezetne a pálinkafőzés alapjaiba és a főzőberendezések vázlataitis tartalmazza!

 

Várom a válaszokat , üdv:

                                                sasabá

Előzmény: comad (1030)