Kedves comad és mindenki akit még érdekel!
A várva-várt unicum receptem:
20g édeskömény
20g fehérüröm
20g kálmosgyökér
20g ezerjófű
20g angelikagyökér
20g izsópfű
20g koriandermag
20g cickafark
20g diólevél
20g édesgyökér
A fenti anyagokat kávédarálón meg kell őrölni, majd tegyétek 7dl alkohol és 3 dl víz keverékébe. Ezt a mixet hagyjátok 7-10 napig érni hűvös , de nem hideg helyen.
Az érési idő után ki kell préselni, majd nagyon finom filteren átszűrni.(türelem kell hozzá)
Ezt az eszenciát sokáig el lehet tartani!
Az ital készítése a következő:
30 dkg cukorból sötét, de nem égett karamelt készítünk, majd 3 dl vízzel sziruppá olvasztjuk.
A kihűlt szirupba 3,5 dl alkoholt és legalább 5cl eszenciát keverünk, ha nem találjátok elég töménynek, az eszenciával el lehet menni 8cl-ig.
A kész italt érdemes összeérlelni. A nagykönyv 1-2 hónapot javasol, megjegyzem nekem még soha nem sikerült ezt kivárnom és így is tökéletes volt az élmény.
Hát ennyi dióhéjban.
Ja és még valami - valaki aki tud ajánljon már valami jó szakirodalmat ami bevezetne a pálinkafőzés alapjaiba és a főzőberendezések vázlataitis tartalmazza!
Várom a válaszokat , üdv:
sasabá