anteus Creative Commons License 2006.01.12 0 0 36

Sziasztok! Én több orosz lánnyal is rendszeresen beszélgetek icq-n, vagy ennek az orosz megfelelőjén. Azért kerestem a társaságukat, hogy gyakorolhassam az oroszt, amit régen jól beszéltem, de most már teljesen kezdem elfelejteni. Ha az icq-n kitöltöd a reglapot és bejelölöd, hogy beszélsz oroszul, akkor előbb-utóbb "felfedeznek" és egyre-másra megszólítanak - legalábbis velem így történt.

Van egy óriási orosz társkereső weboldal, a www.jdu.ru, ott több mint 2 millió user van, egy részük persze fake, de nagyon sok normális és értelmes, nem mellesleg nagyon csinos lány is látható ott. Nagyrészük persze alkalmi vagy tartós kapcsolato keres, de nagyon sokan egyszerűen csak beszélgetőpartnert keresnek, például a külföldön élő, honvágyó oroszok.

Általában azt gondolom (persze ez általánosítás), hogy az orosz lányok nagyon kedvesek, kifinomultak, kulturáltak, de nagyon komolyan el tudnak sárkányosodni, amint bekötik a fejüket. Az orosz családok nagy részében egyértelműen a nő viseli a kalapot - nekem mondjuk többen is panaszkodtak, hogy az orosz pasik nagyon nyámnyilák, "gyengék", nem férfiasak....

(lehet, ez még mindig annak az eredménye, hogy a háború meg Sztálin alatt a férfi népesség nagy része odalett és kényszerűségből a nők vették át az irányítást sok helyen...)