stevie wonder Creative Commons License 2006.01.12 0 0 8534

A tesconak kb 1000%haszna van rajta.

 

Ez nem igaz. Miutan a Tesco kozvetlenul a gyartotol veszi a teszkos termekeket, csak egy (1) haszonkulcs rakodik a termeloi arra. Mas brand termekek eseten legalabb ket-harom logisztikai kanyart tesz az aru, es ez jelentos tobbletkoltseget jelent.

 

abból az 500ft-ból lejön a termékdíj,környezetvédelmi díj a haszon,és más összetevők

 

A termekdij es a "kornyezetvedelmi dij" nyilvan ugyanaz, tehat csak egyszer jon le. De az ugyanugy lejon a 700-800 forintos olaj arabol is.

 

En csak azt irtam, hogy az 500 forintos Tesco olaj partiban _lehet_ a 700-800 forintos markas olajokkal. Az arkulonbseg a fejlesztes, a marketing, es a felesleges logisztika hianyabol adodik, es meg az is belefer, hogy a teszkos olajon a Tesconak nagyobb a szazalekos arrese, mint mas termekeken.

 

Egyszer kiszámoltuk  ismerősömmel hogy 1 liter nyersolaj ára kevesebb mint 1 dollár.azaz kevesebb mint 200ft (2005-ös árfolyam).

 

Ezt teljesen felesleges szamolgatni. A mai motorolajok nem sok nyers koalajat tartalmaznak. Az olaj tulajdonsagait gyakorlatilag a kulonbozo adalekokkal szabalyozzak. Egy modern szintetikus olajban az adalekok aranya elerheti a 30%-ot is.

 

Egyszer egy ember, ez komoly,az olajadalékokat vízzel elegyítette és valahogy érdekes módon ment vele a motor!!!

 

Kerdes, meddig.

 

 

Előzmény: einhard (8522)