t3v3d3s Creative Commons License 2006.01.01 0 0 9
ez érdekes! mióta netezek (hát, ha nem is csecsszopó korom óta, de azért évtizedekben mérhető), nem vettem szakácskönyvet. Egy-kettőt kaptam ajándékba (Váncza, egy vega könyv, Rama szakácskönyvek, meg még néhány), de az összes elfér egy fél polcon. Az abszolút kedvenc: B. S. Smith: The Book of Chocolates & Petit Fours. Aprósütemények, trüffelek, csokicsodák vannak benne, nem kell hozzájuk cukrásznak lenni, de az eredmény általában igen látványos. (Be van szkennelve, ha valakit érdekel, de csak tárhelyre tudom feltölteni, nagyon nagy.)

A bookmarkjaim mellett meg van egy pár száz megás receptes mappa a gépemen, köztük Frank Júlia Éléstár cédéjével, Stahl összes műveivel, DPG recepttárak összes, J. Oliver Naked Chef 2 és Nigellától is, ami a weboldalán fent van, egy csomó nlc-s gyűjtemény, ami egy időben keringett a neten, az externet konyhalista teljes archívuma, egyenként lementett, szimpatikus fórumos receptek az e-társak ajánlásával (sokszor javítva!), satöbbi.

Mivel a gépem egész nap megy, úgy találom, hogy ez sokkal praktikusabb, mint a szakácskönyvek: kulcsszavakra, hozzávalókra, a fájlok bárminemű tartalmára rákereshetek, aztán van egy (kockás :) füzetem, amibe kiírom a bevált receptek hozzávalóit a felhasználás sorrendjében - vagyok annyira gyakorlott, hogy a lista alapján el tudom készíteni őket, de ha mégsem, a gépen bármikor elolvashatom újra. A szép kivitelű, sokfényképes, igényes szakácskönyveket inkább csak olvasgatja az ember, nem? Így meg néha főz vagy süt is valamit :)