iszugyi Creative Commons License 2005.12.18 0 0 15156
Mmormota, pedig utána nézhetnél, többször leírtam róla:

- Az ürhajós UFF mérése a STEP-projekttel (The Satellite Test of the Equivalence Principle) kb 150. millió Euróban került (kb 7 neves gravitácós csoport élt belöle évek óta). Az ürhajós STEP 'ejtökisérlet' 2003-ban volt elöször tervbe véve, aztán eltolták 2005-re, de akkor sem 'készültek' el. Most 2006 van tervbe véve.

- Tudományosan a STEP-projekt nincs megalapozva. Nem kell az UFF-et 10^-18-as pontossággal megmérni. Elég a 10^-5-ös pontosság is kimutani az UFF eltéréseit.

- A STEP-projekt nem a sztatikus gravitációs hatást méri. A testek megközelitöen körpályán mozognak, a testeknek sebességük van merölegesen a vonzó eröre.

- Az ürhajóban is vigyázni kell az e.m.-eredetü 'zavarásra'. A Dittusék SQUID méröberendezése erre nem alklamas. A berendezésük nagy mágnesen erötért használ a testek lokalizálásához.

- Nem csak én vagyok egyedül, aki megkérdöjelezi a költséges STEP projekt kivitelezéséböl kihozható eredményt.

ELÉG EZ ????

- Az Eötvös féle kisérleteknél NEM LEHET FELTÉTELEZNI, HOGY EGYEDÜL CSAK A CENTRIFUGÁLIS ERÖ és a FÖLD VONZÒ EREJE VAN JELEN! (Többször megtárgyaltam ezt is.)

- Nem hitelesek az m(g) = m(i) kimutatásátra irányuló modern kisérletek 10^-13-es alátámasztó eredményei sem, amit pl. Adelbergerék Seattle-ben produkálnak.


Előzmény: mmormota (15155)