shabbarulez Creative Commons License 2005.12.16 0 0 21
Azért kapod a Set-Top Box-ot(STB) a szolgáltatás mellé hogy az a jelet olyat kimeneti formába tudja hozni amivel a TV-d elbondogul. Mivel jelenleg a tv-k szinte közel 100%-ban analóg készülékek így a digitális műsorjelet erre alakítja vissza a készülék. De az analóg út ezzel igencsak lerövidül alig pár méter kábelre a tv és az STB között.

Ha olyan az STB-d hogy van digitális kimenete is és a TV-d is olyan akkor azon össze lehet kötni a kettőt és teljesen megszűnik az analóg-digitális átalakítgatás.(hogy a t-kábel milyet ad kérdéses még nem hallottam infót, az Antenna Digital készülékén tudtommal nincs, de idővel tervezik új, jobb STB-k elérhetőségét is)

Persze jelenleg még drágák a digitális lapos LCD vagy plazma tv-k. Főleg a mi hazai fizetésükhöz képest. De azért szépen esnek az árak és idővel egyre elérhetőbbé válnak.

Ugyanúgy ahogy a műsorszórás és szép lassan hosszú évek alatt át fog állni analógról digitálisra, ugyanúgy majd a tv-k lecserélődése is szép fokozatosan le fog zajlani. Persze ez nem két nap alatt lesz, inkább egy jó évtized.
Előzmény: rados timike (18)