Vissai Creative Commons License 2005.12.15 0 0 29656
Mielőtt halomra ölitek egymást:

-f
Bezárja a futó alkalmazásokat.

Ez áll a shutdown manjában. Amit átolvastam, többször is, a microsoft.comot is lelkesen böngésztem (az térített el a domain felé :). Hogyismondjam, nem áll ott nagy, vörös betűkkel, hogy "ÉS A 'F' A FORCE RÖVIDÍTÉSE". :))

A Windowsok súgója általában véve nagyon jó, a példák közt az esetek túlnyomó többségében szerepel egy olyan, ami nekem éppen akkor kell. Ez az eset kivétel volt. És bevallom, a Start > Beállítások alatt éppenséggel nem kerestem semmit, így nem is vettem észre a mentő menüpontot (minden ilyesmit a sajátgép-jobbklikken keresztül macerálok. úgy kell nekem. :)
Ugyanez volt a helyzet Linux alatt is (Knoppix. Mert megérdemlem.) A nagy különbség annyi, hogy a Linux azt mondja: "Csináld meg, vazze, neked kell, nem nekem", míg a Windows filozófiája inkább zsarnoki anyukás: "Ugyan már, kisfiam/kislányom, nem is kell ez neked, játssz inkább ezzel a szép piros gombbal".

Szerencsére ha végképp elakadok, vannak itt kedves, aranyos, nagy tudású emberkék, akik megmutatják, melyik piros gombra kell kattintani. :)
Előzmény: Gorcsev (29652)