sztgyi Creative Commons License 2005.12.08 0 0 2519

Hi Salfonc!

 

Most, hogy beraktad ide a szivattyú képét, ez teljesen más mint amit én ismerek.

Egyszer cseréltem a mi mosógépünkben szivattyút - régen - és könnyelműen kidobtam a rosszat. A mi gépünk, magyar Energomat, már több mint 25 éves és kíválóan működik. (A családban volt egy másik is, az kb. 5évvel fiatalabb, de már lecserélték, mert "öreg"!) Eddig mindig meg tudtam javítani mindkettőt, lehetett is hozzá kapni azt, amire szükség volt (szivattyú, kifolyócső, teleszkópos láb-kerékkel, főmotor - régit leadva újratekercselt-re csere, tető reteszelő, nemtudommégmi.) 

 

Nem tudom miért gondolkodom "Energomat"-ban, de nálam még az jelenti az automata mosógépet. Félek is a következő generációtól, meddig bírja az?

 

Te ezt a fotót a motor felől csináltad, elfért volna még egy kép a másik oldalról is. (Fogytán volt a filmed?)

 

Az a rézlemezke, amire ráforrasztottál, egy rádugós sarus csatlakozó "apa" darabja. Ilyet használnak a gépkocsikba is, az Energomatban is ilyen van. Pár forintért autósboltban van ehhez ellendarab, létezik szigetelt kivitelben is. (Na azt senki nem állítja, hogy 230V~ -ra készült a szigetelés.) Ráhúzhatnál egy kis zsugorcső darabot, és azt rámelegítve egy kicsit elegánsabb (talán biztonságosabb is!!!) lenne. 

 

Jó kísérletezgetést!

Előzmény: salfonc (2509)