Volt tüzér Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2000

Nincs illetékes. Valaha Mezőfalván volt az összes 57 mm-es légvédelmi gépágyú (DIGÉP gyártmányok) A vasútról úgy húzták be, mint egy vonatot, egy vontató 3 - 4 darabot is húzott. Jó néhány darabnak a nagy erőlködésben még kereke sem volt, így félig a földön húzták. Aztán ezek a gépágyúk apránként elfogytak, eltűntek a bontók feneketlen gyomrában. Nemrég Tömböl tábornok, mint VKF törzsigazgató érdeklődött, hogy van-e még, mert kiállítási célra kellene 3 darab, de már nem volt egy sem. Neki sem.

Senkinek eszébe sem jut, hogy esetleg egy példányt el kellene rakni emlékbe, mert valakiknek az az érdeke, hogy a kibontható nyersanyagért minél többet kaszáljanak. Így például nem mentettek meg Nyevát sem. Rakéta is csak az a 4 darab maradt meg, amit a Bólyain láttál. A többit egy képen láthatod. Ugyanígy fog járni a Volhov is.

Pintérnél azért került túlsúlyba a Vega, mert jól mutat nála a kertben. És azért van nála mindkét K1 antennaposzt, mert az egyiket cserealapnak szerezte meg. El akarja cserélni valami igazán komoly dologra.

Előzmény: charlie21 (1999)