Volt tüzér Creative Commons License 2005.12.05 0 0 1990

Rosszul tudod. A Bólyain nincs Nyeva. Csak egy Volhov M3 van, az is csonkán, tanteremben kiterítve. Állítólag úgy rakták be, hogy működtetni lehessen, de szerintem nincs ember aki be merné kapcsolni. Lassan már olyan sincs, aki még emlékszik rá.

Azt viszont jól tudod, hogy Kecelen nincs Nyeva. Pintérnek nem volt annyi fantáziája, hogy odavigyen egyet. Ott sok olyan dolgot látsz, amiből sok van kiállítva, de lényeges dolgok meg kimaradtak. Már nem tudom, hol olvastam, de nagyon találó volt a megjegyzés. "A keceli múzeum olyan, mint egy szegény hadsereg parkolója."

Ami a Nyevákból megmaradt, az most Mezőfalván rohad. Valami ukrán megvette, és állítólag Pecsora M2-t akar beleépíteni. Az antennaposzt ugyanaz, a kabin meg teljesen üres.

A körforgalom melletti bontót sajnos nap mint nap látom, lévén Dunaújvárosban lakom és ott járok el minden nap melózni. Azt jó ha tudod, hogy az orosz a Dvina és a Volhov kivételével mindent ilyen kabinba rakott. Ezek a kabinok Mezőfalváról származnak, és miután a belét szétzúzták, az üres kabinokat az a manus bontja szét. Ott egyébként a közelmúltban láttam egy elsőrangú állapotban lévő nyerges csőrös Zilt, ám amikor közelebbről is meg akartam volna nézni, akkor már csak a felső része volt egyben, az alját szétvágták.

Előzmény: charlie21 (1989)