Törölt nick Creative Commons License 2005.12.04 0 0 18542

Kiskorom óta szerettem volna megérteni a politikával kapcsolatos dolgokat, és foglalkozni azokkal. Emberi, állampolgári kötelességből, természetes érdeklődésből. Kocsmába járni soha nem szerettem, miközben nagyon sokan szeretnek. Nem vagyunk egyformák.

Ki-ki foglalkozhat a politikával a maga módján. Ha csak mindenki megteszi a kötelességét, az már előrelépés lesz. Úgy érzem, jogom van bírálni az acsarkodó, gúnyos, viaskodó hangvételt, de legalábbis jogom van távol maradni tőle. Ami nem azt jelenti, hogy politikai kötelességeimtől, elsősorban a gondolkodástól, szavazástól és személyes cselekvéstől tartanám távol magam.

Jogom van bírálni azokat, akik szerintem nemtelen hangvételt, tisztességtelen módszereket visznek abba, amiről szeretnék elhitetni az emberekkel, hogy az a politika. Évek óta szilárdan vallom, hogy ez a módszer az emberek elidegenítésére szolgál, hogy minél kisebb kör, minél kevesebbek beleszólásával igazgathassa azt, amit politikának nevez.

A hiedelmekkel ellentétben a politika nem az, ami POLIDILI fórumban megy. Egymás alázása, odamondogatás, és az érdemi vita következetes kerülése, a tartalmi vitahelyzetek meghiúsítása az én szememben nem politika. Politikus alkatnak nevezik azt az embert, aki bár megfontolja a szavait, a dolgok lényegével foglalkozik. Nem azért beszél, cselekszik óvatosan, megfontoltan, mert sumákolni akar, hanem mert azt próbálja elérni, hogy az ellenoldalú felek lehiggadjanak annyira, hogy tényleg az érdemi dolgokról eshessék szó, és valóban párbeszéd legyen.

Kerületi internetes tevékenységem során mindvégig ez volt a célom, eredménytelenül. Állítom, hogy ügyeink legnagyobb részében nem sikerült eljutni az érdemi tárgyalásig, vitáig, az "ezekkel én nem állok szóba" mentalitás miatt, amit egyébként emberek tudatosan kiprovokálnak.

Sokáig bíztam benne, hogy az értelmes, csendes szónak lesznek szószólói. Reméltem, hogy más is leteszi a voksát az ámokfutás, a "politikai" (valójában hatalmi) csatározás, szegregáció ellen, hiszen ez mind a mi bőrünkre, egyszerű lakók, állampolgárok bőrére megy. Laci bácsi elleni azonnali támadásoddal és más megnyilvánulásaiddal (pont a poltopikon) Te is beszállsz ebbe az inkább zsigeri mint politikai tárgyalásmódba, kíváncsi vagyok, mi a célod vele. Nekem rosszul esik, hogy oly kevesen emelnek szót ez ellen a "trend" ellen. Én emeltem már eleget, emeljen már más is. Ha meg nem emel, akkor biztosan úgy van jól, ahogy van. Nekem viszont nem kötelező részt vennem benne.

Előzmény: Zegzug (18538)