T. Mészáros Creative Commons License 2005.11.28 0 0 323

Úgy tűnik, kicsit messzire kanyarodtunk, az eredeti kérdéstől. Az még valamikor az anti világban úgy szólt, hogy érdemes lenne az itt élőket megkérdezni a polgármester (nem a konkrét, hanem bármely) juzalmazásával lapcsolatosan.

 

" Azon gondolkodom, hogy egy hivatásos cég közvélemény kutatása, + egy a feltételrendszert részletesen szabályozó helyi rendelettel megspékelve, valószínűleg létrehozhatná azokaz a kereteket, ami mind a legalitást, mind pedig a legitimitást biztosítja. .... Ha itt a topicon hozzá látnánk, állítom rövid időn belül elkészülhetne a rendelet tervezet, amit azután akár ebben a ciklusban beterjeszthetnénk a Képviselő-testületnek."

 

Közben, a vita során kiderült, hogy a közvéleménykutatásnak nincs nagy támogatottsága. Magyarán: technika kerestetik amellyel meg lehet szavaztatni az itt lakók, szavazati joggal bíró és szavazni akaró részét.

 

"Precedens értéku elektronikus szavazásra került sor az Alpokban fekvo kis országban. Internetes szavazásra korábban már volt példa, ám most eloször került sor Svájc történetében SMS-ben történo szavazásra. Bülachban 455 voks érkezett be rövid szöveges üzenet útján, míg 1006 szavazatot a világhálón keresztül adtak le a helyi lakosok. A szavazás rendben lezajlott. Kisebb fennakadásokat csak az okozott, hogy sokan kritizálták, hogy halványan volt látható a szavazásra feljogosító, elozetesen elküldött PIN-kód."

Előzmény: mézontófű (321)