szlacikaa Creative Commons License 2005.11.22 0 0 84
szia Pisti!

Én talán több kérdésedre is tudok válaszolni, talán még nem késő.

Nekem egy OI 1,6i 10x lovas automata váltós autóm van. 1 hónapja múlt 3 éves. Mivel minden eddigi autóm hamar gázosként futott, ez sem kapott benzint sokáig. Kb. 1 hónap volt talán benzinnel. Én ezt a járgányt januárban vettem így a táli városi benzines fogyasztása 12 liter körül volt, ha jól emlékszem. Gázzal most 12,5 - 13 liter, de mi városban csak nagyon extrém körülmények között használjuk. 5-10 perc haladás, majd 3-4 óra parkolás. Mondjuk a hivatalos benzines fogyasztása katalógus szerint az automatával 11,5 liter benzinből.

Hosszú utakon viszont király. Valahol április vagy május környékén írtam a skoda orrmotor fórumban egy 4 vagy öt napos 2000 párszáz km-es németországi utunkról. A gázos fogyasztás 8,3 volt, pedig a német autópályákon jelentősen nyomtam a pedált.
Egyébként a hétvégén mentemm egy 150 km-es részt. Pénteken este át Bp-en (25 km) majd 2 számjegyű főúton még 50 km és ugyanez vissza vasárnap este. Nem nagyon mentem 90-nél többet, de a computer szerint az átlag 7,6 gázból.

Én teljesen meg vagyok vele elégedve. Kényelmes, ha kell gyors, a csomagtartó még a pótkeréktartállyal és a pótkerékkel együtt is király. Eddig egy termosztátot cseréltem benne, de most szüksége lessz két telora is hátra.
A gáz nagyon király, még akkor is ha a az 1. hengernél néha a szegényebb keverék miatt kigyullad a motor sárga jelzője.

Remélem tudtam segíteni.

szlacikaa
Előzmény: K_Pisti (63)