Mollly Creative Commons License 2005.11.16 0 0 17735
Most olyan téma jön, ami tisztában vagyok vele, hogy ugyanolyan vörös posztó nektek, mint nekem is. Abortusz. Nehéz téma, de úgy érzem, nem hallgathatok. Valamikor támogattam én is, vállalom, mert tájékozatlan voltam, és ugyanaz a jó szándék vezetett, mint ami titeket is vezet. Támogattam, egészen addig, amíg nem láttam egy abortusz ultrahangos felvételét. A filmen tisztán látszik, hogy az a kisgyermek a méhen belül menekülne a gyilkos műszer elől, de nincs hová.. Kiáltásra nyitja a száját, de a kiáltását nem hallja meg senki..
A filmet nézve rá kellett döbbennem arra, hogy a méhen belül és kívül meggyilkolt gyermekek között csupán életkori különbség van, egyéb semmi. Az a gyermek ugyanúgy él és érez, csakhogy nem látjuk, ezért erről nem veszünk tudomást. Ennek a gyermeknek meggyilkolásáért, akinek haláltusáját, brutális kegyetlenséggel való meggyilkoltatását rögzítette a kamera, a fél világ harcol. Ha ugyanezt a gyermeket ugyanez az anya néhány hónappal később öli meg, már mindenki felhördül.. Miért? Mert akkor már előbújt, és látjuk? „A néma sikoly” c. film látása után ugyanúgy nem támogathatom az abortuszt, mint ahogy a csecsemő gyilkosságot sem.
Tisztában vagyok vele, hogy a kétségbeesés és a tájékozatlanság hajszol bele anyákat ebbe a döntésbe. Nincs más választásuk? Dehogyis nincs. Csakhogy nincsenek megfelelően tájékoztatva, nagyon sokszor. Sem arról, hány reményvesztett pár vár talán évek óta egy gyermekre, sem arról, hogy tulajdonképpen mit is jelent az abortusz, és mik a szövődményei. Sok meddő asszony beszélhetne erről, és sokan olyanok, akik évtizedekkel az esemény után sem heverték ki a poszt-abortusz szindrómát. Nemrégiben volt a Nők Lapja hasábjain egy cikk, amiben egy már nagymama öntötte ki a szívét ezzel kapcsolatban. Tapasztalatlansága és ifjúsága kergette egy olyan helyzetbe, hogy nagyon fiatalon és egyedül kellett szembenéznie a terhességgel. Szülei nyomására, és mert elhitte, hogy ez megoldás, vállalta az abortuszt. Mikor azonban megtörtént, rá kellett döbbennie, hogy tulajdonképpen mi is történt. Később lett családja és gyerekei, de máig kísérti egy álom, hogy megszüli az első gyermekét, de a gyermeknek nincs arca…
Előzmény: Törölt nick (17701)