Rodostó Creative Commons License 2005.11.09 0 0 47

Szia!

 

Tavasz óta nem volt lehetőségem foglalkozni vele (galériát építettem a kislányom szobájába, meg egyebek), és jelenleg a műhelypolcom (ami az előszobában van, sajnos) felújításával foglalkozom. Két ballistát kellene befejeznem, de közben fel kell újítanom a tíz éve készült Barbie-házat is, mert elkérte egy óvoda. És a nagy tervem, hogy a háromszázadik évfordulóra elkészítem annak a hajónak a makettjét, amelyen Rákóczi Rodostóba utazott... (még van idő...) Már kaptam rajzokat is.

 

Valamint erősen foglalkoztat a chaerioballista kérdés. Jut eszembe, jól láttam valamelyik netes oldalon, hogy az oxybeles-nek két nyílvesszős változata is volt? Mert a cherioballista esetében ez elképzelhető.

 

Egyébként a "legszebb" találmányomnak az íjazó katonákat tartom, remélem, erről is tudok feltenni képet. Egyenes órarugóval működik, és teljesen élethű. Elcsodálkoztam azon, hogy a görögöknek a nyilazó felé hajló végű íjaik voltak. Legalábbis néhány vázarajzon láttam ilyet. (Majd megkeresem azt is.)

 

Sajnos a kézügyességem inkább kézügyetlenségnek nevezhető, de már sokat fejlődtem, és a kitartásom elég nagy.

 

Laci

 

Legszívesebben egyébként technika tanárnak mennék egy általános iskolába. Mi mindent lehetne ezen keresztül megtanítani a gyerekeknek!

 

Előzmény: Káldi G. (46)