Har_melin Creative Commons License 2005.11.03 0 0 8560
Tetszik ez a festek-csiszolok-karcolok dolog, de ha valaki beleőszülés nélkül szeretne homogén és vékony (értsd: nem 4-5 rétegű) felületet előállítani, ráadásul szórópisztoly nélkül, akkor mit tegyen? Én három színnel szívok folyamatosan, a fehérrel, a sárgával és a vörössel, ezekből már szinte minden gyártó festékét kipróbáltam fényesben, mattban, akrilban és zománcban is, de még nem volt olyan, ami egy, max. két rétegben egyenletesen fedett volna. (Na jó, talán nem mindet, de Tamiya, Humbrol és ModelMaster volt).

Most láttam a Makettinfon a Bolyai versenyen készült képeket és a sárga irígység zabál. Pont egy ilyen 1/72 Academy P-47-essel küzdök, csak a Razorback változattal és a motorburkolat elején lévő piros csík a negyedik rétegre lett csak elfogadhatóan egyenletes. Persze a maszkoló leszedése után akkora perem maradt utána, mint egy fél centis páncéllemez :-((.

Az ameriakai haditengerészeti gépekkel ezért is hagytam fel anno, pedig imádtam őket, mert a fehér alsó felületek teljesen "begyógyultak", mire tényleg fehérek lettek. Érdekes - nekem legalább is -, hogy pl. világos szürkével soha nem volt ilyen gondom. Van valami spéci ezeknek a színeknek a pigmentjeivel, amiért nem lehet egyenletes eloszlást produkálni velük? Ja, természetesen világos szürkével (Tamiya Sky Grey) alá van alapozva minden esetben.

Hálás lennék valami használható ötletért, mert nagyon bosszant a dolog.