Volt tüzér Creative Commons License 2005.10.24 0 0 1889

Egyszer már megpróbáltam kép nélkül leírni, de ez a szemét megette a szövegemet, pedig már majdnem készen voltam

No még egyszer:

Tehát a repülőtértől jobbra és kicsit le ott volt a laktanya, a szállók, meg minden egyéb. Őszintén megmondom, azt nem tudom, hogy az ott szolgáló orosz katonák hol voltak, de nem messze, mert a bűfében időnként megjelentek csencselni. A laktanya területe a képen kicsit zöldebb, szabálytalan poligon.

Kicsit keletebbre (jobbra) van a Káma területe, az majdnem szabályos négyszög.

Ez a terület volt az ottani technikai osztály területe, ott megvolt minden, ami a rakéták kiszolgálásához kellett. Ott gyüjtötték a különböző lövészetek után a roncsokat is.

Egyértelműen azonosítható a tűzvonal. Megközelítőleg függőleges vonalak hálózata, és nagyítva a tüzelőállásokat is lehet látni. Legfelül, ahol az úthálózat összeszűkül, ott a csapatlégvédelmiek tudtak letelepülni, alatta a már kiépített területen a Nyeva komplexumok voltak, alatta a Volhovok, legalul pedig volt néhány Dvina tüzelőállás is. Ahol az egésznek vége, ott az út keletre kanyarodik. Ott van egy tó, bár azt annak idején nem láttam. Ennek az útnek a végén van egy kétcsatornás Vega tüzelőállás. Északra az indító állások, délre az RPC-k. Az egyik csatorna indító állásait fel lehet ismerni, de a másik pont a világos folt helyén van.

Ez a terület egyébként annyira távol van, hogy a Nyeva rakétákkal kb. erre a távolságra lőttek. Érdekes volt látni a lövészetet oldalról, hiszen addig csak hátulról láttam indítást. A Nyeva rakéta röppályája oldalról olyan, mint az ökörhu...zás.

Érdekes, ez hátulról másképpen látszik.

Hát ennyi. Remélem, most már megtalálod a Vegát.

A repülőtér egyébként akkor épült, amikor én a Vega lövészeten kint voltam. Akkor már le lehetett szállni kisebb gépekkel, de a repülőteret még nem adták át.

Előzmény: LeX (1883)